Deze 40 wagons werden decennia geleden omgebouwd tot tiny houses: nu staan ​​er drie te koop voor 114.000 euro

Deze 40 wagons werden decennia geleden omgebouwd tot tiny houses: nu staan ​​er drie te koop voor 114.000 euro

Een tinyhouse met twee slaapkamers, bestaande uit drie met elkaar verbonden treinwagons, staat te koop voor $ 125.000 ongeveer € 114.000,-
Gelegen op een stuk ongebruikte rails in Wisconsin, maakt het deel uit van een gemeenschap met 43 wagons. Helaas voor de koper kan het bij koud weer niet verhuurd of gebruikt worden.

Wat ooit een uniek hotel in Wisconsin was, is nu een zeldzaam vakantiehuis – en een cool stukje geschiedenis.

Een tiny house met twee slaapkamers en één badkamer in Lake Geneva, Wisconsin – een pittoresk vakantieoord ongeveer een uur ten zuiden van Milwaukee – staat te koop voor 114.000 euro. Het geheel bestaat uit drie onderling verbonden treinwagons.

De twee kwamen op het idee nadat ze een treinwagon hadden omgebouwd tot een gastenverblijf voor hun zomerhuis in Walworth, Wisconsin, meldt de Chicago Tribune. Ze gaven tot 900 dollar (ongeveer 820 euro) uit aan elke wagen.

De Hanleys renoveerden de treinwagons en openden in december 1984 Hanley’s End of the Line Caboose Motel.

Volgens de Chicago Tribune werden de wagens bij de opening van het resort op weekdagen verhuurd voor € 73 per nacht en in het weekend voor € 84 per nacht.

De Hanleys kochten het ongeveer 550 meter lange recht van overpad waarop de wagons staan ​​van de Chicago & North Western Transportation Co. voor 17.000 dollar (zo’n 15.500 euro).
In de jaren negentig werden de wagons omgebouwd tot appartementen en verkocht aan individuele kopers.

In september 2021 stond een woning van twee wagons te koop voor $ 75.000.

De woning met drie wagons, dat nu $ 125.000 vraagt, het is nieuwste de nieuwste dat op de markt komt.

Drie zussen besloten afstand te doen van het pand, nadat het sinds de jaren negentig in de familie was.

‘Ze kunnen het huis niet onderhouden en de belastingen en verenigingscontributies zijn soms erg belastend voor hen’. “Zelfs als het huis betaald is, is het iets extra’s waar ze nu geen tijd voor hebben.”

Het appartement is ongeveer 90 vierkante meter en beschikt over een terras.

Die einzelnen Wägen sind über Türen miteinander verbunden.

De familie die eigenaar is van de wagons heeft sinds de tijd van het hotel enkele wijzigingen aangebracht.
De uitrusting omvat ook een koelkast. Ze voegden keukenapparatuur toe, vervingen de vloeren en brachten nieuw meubilair en decor aan. De wagon-eigenaren hebben in de zomer ook toegang tot een gebouw met een zwembad.

De tiny houses hebben ventilatoren en airconditioning die de zomer draaglijker maken. Maar de appartementen in de winter onbewoonbaar zijn omdat ze ‘niet echt winterklaar’ zijn.
“Met het weer in Wisconsin moet alles behoorlijk goed geïsoleerd zijn en dat soort dingen,”. “Daarom zijn de woningen in de winter gesloten voor alle eigenaren van de Vereniging van Eigenaren.

Helaas hebben potentiële kopers die op zoek zijn naar een huurinvestering voor de korte termijn geen geluk met dit kleine huis. De woning is ongeveer 90 vierkante meter groot en is erg smal.
De Vereniging van Eigenaren staat korte termijn verhuur niet toe “omdat er in het verleden wat problemen zijn geweest”

In de advertentie wordt ook vermeld dat kopers het appartement waarschijnlijk contant zullen moeten betalen, omdat de financiering voor de atypische ruimte moeilijk te regelen zou zijn.