DIY AtmoMotor (elekriciteit uit de atmosfeer) geinspireerd door uitvinder Thomas Henry Moray

DIY AtmoMotor (elekriciteit uit de atmosfeer) geinspireerd door uitvinder Thomas Henry Moray

Thomas Henry Moray (28 augustus 1892 – 18 mei 1974) was een uitvinder uit Salt Lake City, Utah. Hij ontving de aanvraag voor Amerikaans octrooi 2.460.707 in februari 1949, na een proces van 17 jaar in overleg met het octrooibureau. De titel van het patent is “Electrotherapeutic Device”, en hoewel radiotherapie wordt genoemd, worden er geen details gegeven.

Tijdens de jaren 1920 werkte Thomas Henry Moray in het opkomende radiogebied. Na honderden experimenten om de radio-ontvangst te verbeteren, beweerde Moray een bron van energietransmissie te hebben ontdekt die blijkbaar overal beschikbaar was. Met behulp van geavanceerde ideeën in solid-state detectoren ontwikkelde hij een stroombron waarvan hij beweerde dat hij 50.000 watt koude vorm van elektriciteit produceerde [verduidelijking nodig]. Tegen het begin van de jaren dertig waren naar verluidt tientallen mensen getuige geweest van demonstraties van deze technologie.

In 1944 ontving Moray $ 25 per dag van de landelijke elektrificatieadministratie om zijn systeem om elektrische energie uit de atmosfeer te halen te perfectioneren.[1] Hij beweerde dat zijn uitvinding elektriciteit opwekte zonder externe input van energie.

Het primaire onderdeel van het apparaat was een niet-verwarmde vacuümbuis. In die tijd hadden de meeste vacuümbuizen ingebouwde verwarmingselementen. Het patentbureau weigerde in eerste instantie zijn patent te verlenen, omdat ze beweerden dat elke vacuümbuis zonder verwarming niet zou werken. Hij kreeg nooit een patent voor zijn voedingsapparaat. Hij had nog andere uitvindingen en kon een patentaanvraag krijgen voor een daarvan, het elektrotherapeutische apparaat.