Deze bomen hebben geheime indiaanse codes. Hun betekenis? Briljant!

Deze bomen hebben geheime indiaanse codes. Hun betekenis? Briljant!

Maar als je eenmaal over Dennis Downes hebt gehoord, garandeer ik je dat je nooit meer op dezelfde manier naar bomen zult kijken!

Al bijna 30 jaar toert Dennis door het Amerikaanse platteland, op zoek naar unieke bomen en documenteert deze. Hij heeft er zelfs een speciale samenleving omheen gebouwd!

Maar deze bomen, afgezien van hun vreemde vormen, zijn totaal onopvallend en nemen een heel speciale plaats in in de geschiedenis van Amerika – en dienen een fascinerend doel! Meer dan 100 jaar geleden werden deze bomen doelbewust gebogen en hun vreemde vormen brengen zeer belangrijke boodschappen over.

Maar deze bomen zijn niet zo zeldzaam als je zou denken! Ze zijn eigenlijk overal in het land te vinden – misschien zelfs in je eigen achtertuin! (Voor een speciale tutorial over hoe je deze geweldige bomen kunt spotten, moet je de video van Dennis onderaan bekijken!)

Heb je ooit zoiets gezien? Dat had ik zeker niet! Maar ik zal op mijn hoede zijn als ik de volgende keer door het bos ga wandelen!