Burfi recept met als hoofdingrediënt Aloë Vera

Burfi recept met als hoofdingrediënt Aloë Vera

Kuvar Pak Recept

Kuvar Pak Recept is een authentiek Gujarati recept. De burfi is in wezen gemaakt van melk en het hoofdingrediënt hier is Aloë vera. Probeer deze mithai eens in je keuken

Kuvar Pak Recept

Dit recept is beroemd in Manavadar van Gujarat. Kuvar pak bevat een veel onderzocht en heilzaam hoofdingrediënt, Aloë vera. Het snoepje wordt gemaakt van aloë vera extract en van aloë vera melk. Dit zoetje, dat ook een heerlijke aloë vera sensatie van smaak heeft, kan ook als feestelijk zoet of als dessert genuttigd worden na een Gujarati-lunch.

Ingrediënten

 • 500 ml volle melk
 • 1/2 kop aloë vera gel (De witte gelei in de aloë vera bladeren)
 • 1/2 kop verse room
 • 1 eetlepel ghee
 • 2 eetlepels suiker (vervang eventueel de suiker door Xylitol siroop). Voor de verhouding water en Xylitol, zie: http://reformedhealth.net/xylitol-simple-syrup-recipe/
 • 2 eetlepels pistachenoten, geblancheerd en in plakjes gesneden

Hoe Kuvar Pak Recept te maken

 1. Doe 500 ml volle melk in een pan met een dikke bodem en verwarm de melk op een laag tot middelhoog vuur, totdat de melk begint te schuimen of er zich een laag room bovenop vormt.
 2. Zodra zich een laag room begint te vormen, voeg je al roerend aloë-vera-extract toe
 3. Laat de substantie zachtjes sudderen, roer het totdat je nog 1/3e of 1/4e overhoudt van de oorspronkelijke hoeveelheid. Laat een dikke romige substantie ontstaan.
 4. Los ondertussen suiker op in een beetje water en verwarm in een pan tot je suikerstroop krijgt. Vet een bord in met ghee of boter en houd het klaar om de aloë vera met de melk in te gieten als het dik en romig is.
 5. Voeg verse room toe wanneer de substantie is teruggebracht tot bijna 1/4e van de oorspronkelijke hoeveelheid. Roer het goed door, na enige tijd begint de melk een bruinachtige kleur te krijgen. Dat is het juiste moment om suikerstroop toe te voegen. Meng goed tot een geheel.
 6. Zet de vlam uit en verdeel dit aloë vera mengsel gelijkmatig over de ingevette plaat.
 7. Giet na vijf minuten of wanneer het kuvar pak nog heet is, gesmolten boter of ghee erop, zodat het een bovenste laag vormt.
 8. Wanneer het volledig is afgekoeld, koel je het bord een uur met het aloë vera-snoepje, zodat de boter / ghee aan de bovenkant stolt.
 9. Snijd de randen los en snijd vervolgens het zoet in de gewenste vormen. Garneer met de gesneden gesneden pistachenoten ‘S avonds of na de lunch serveren.