Chinese onderneming lanceert fiets op waterstof

Chinese onderneming lanceert fiets op waterstof

Een prototype van een innovatieve opvouwbare fiets op waterstof is officieel van de productielijn gerold in de stad Changzhou, in de Oost-Chinese provincie Jiangsu, volgens de ontwikkelaar op vrijdag.

De fiets heeft een vergelijkbare vorm als conventionele fietsen, maar is uitgerust met een waterstof-brandstofcel en een lagedruk-waterstofopslagapparaat. De cel genereert stroom om de fiets aan te drijven zodra het protonenuitwisselingsmembraan waterstof ontvangt van het waterstofopslagapparaat.

Vergeleken met conventionele elektrische fietsen die lithiumbatterijen gebruiken, heeft de waterstof-brandstofcel verschillende voordelen, waaronder een langere levensduur, en is hij milieuvriendelijker omdat hij alleen water produceert tijdens het gebruik.

De nieuwe fiets op waterstof levert vermogen op basis van de snelheid waarmee de berijder trapt. Het stopt met het leveren van extra vermogen bij een snelheid van 24 kilometer per uur, zei de ontwikkelaar, Youon Technology Co Ltd, een fietsproducerend bedrijf gevestigd in Changzhou.

Het bedrijf zei dat de eerste batch van de nieuwe fietsen eind maart in massaproductie zal gaan en dat naar verwachting tegen 2025 een jaarlijkse productiecapaciteit van 200.000 zal worden bereikt.