De kunst van het koelkastloos vers houden

De kunst van het koelkastloos vers houden

Appels zorgen er voor dat aardappels niet gaan kiemen. En aardappels houden van ‘n donkere plek.
Bevochtigbaar zand voor wortels, lenteui, prei, e.a.
Kruiden hangend drogen en gedroogde specerijen met ‘n zakje droge rijst onder de deksel bewaren
Groenten en fruit houden van ‘n beetje vochtigheid om zich heen, dus ze boven ‘n traytje met water houden zorgt lokaal voor wat luchtvochtigheid, niet te veel en niet te weinig
Citroenen, sinaasappels, mandarijnen, etc. blijven veel langer vers wanneer ze nog aan ‘n takje vastzitten en die takjes in wat water hangen
Selderij met ‘n heel klein laagje water. Ditzelfde kan ook met bijvoorbeeld alle soorten kolen en bloemkolen en artisjokken waar nog ‘n steel aan zit.
Artemisia houd fruitvloegjes weg en bovendien is het ook nog eens als kruiderij te gebruiken. Bijvoorbeeld als kruiderij voor bonenschotels en bonensoepen.
“Tomates de colgar”, letterlijk: Hangtomaten. Dit is ‘n kleine soort tomaat met ‘n iets stevigere schil en iets meer zuur en het word net iets onder rijp geplukt en opgehangen. Het hangen voorkomt zachte plekken en rotten en het langzaam rijpen van deze houdbaardere tomaat zorgt er voor dat je maandenlang (tenminste 3 a 4 maanden) verse tomaten kunt hebben voor onder andere het gerecht “pan tomate“.
‘n paar blaadjes gedroogde laurier in meel houd insectjes weg
‘n garde manger parisien is letterlijk ‘n kastje aan de buitenmuur onder het keukenraam dat in het najaar voedsel langer houdbaar maakt

Bron: http://www.savefoodfromthefridge.com/