HempWood is het beste alternatief voor hout

HempWood is het beste alternatief voor hout

Met HempWood maak je een bewuste keuze voor een duurzaam product. Niet alleen is HempWood het beste alternatief voor hout dat op een milieubewuste en duurzame manier wordt geproduceerd, het kan ook op dezelfde manier als hout bewerkt en verwerkt worden. Daarnaast trekt het niet krom en is het 20% sterker dan eikenhout

HempWood wordt gemaakt van de hennep plant. De hennep plant neem het meeste CO2 op van alle gewassen in de wereld. Omdat het groeien van hennep maar circa 5 maanden duurt in plaats van decennia’s lang is het een geschikte grondstof voor de toepassingen van hout en dat zonder de nadelen ervan.

Hoewel HempWood is gebruikt voor producten die variëren van gitaarbody’s tot meubels, zullen de productbouwers het meest geïnteresseerd zijn in de tong- en groefvloerplanken van het bedrijf.

Om de planken te maken, worden HempWood-blokken gesneden om een 1/8 inch dik fineer te creëren dat op een ½ inch multiplex-rug wordt gedrukt. Het resultaat is een zeer stabiele 5/8 inch dikke tand- en groefvloer in drie kleuropties: onafgewerkt, naturel en bourbon.

Het komt erop neer dat dit een milieuvriendelijk, duurzaam geproduceerd alternatief voor vloeren en meubels is voor commerciële en residentiële toepassingen. Off-site en on-site bouwers die een high-end markt bedienen en/of zich inzetten voor het milieu of de gezondheid, willen dit misschien aan hun klanten aanbieden, tenminste als optie.