Het bijzondere donkerpaarse miron glas met antioxidatieve kwaliteiten
Miron glas is donkerpaars glas dat alleen infrarood en ultraviolet licht doorlaat.
Daarom is het bijzonder geschikt om dingen zoals gedroogde kruiden, olie e.d. in te bewaren. omdat het de kwaliteit en de houdbaarheid in de positieve zin beinvloed.
Het donkere glas houdt de lichtspectra tegen die oxidatie bevorderen en tegelijkertijd laat het de lichtspectra door die juist voor betere conservering zorgen. Het bovenstaande plaatje laat 2 kerstomaten zien die 6 maanden in ’n gewoon glas (links) en in ’n miron glas (rechts) hebben gezeten.
En het plaatje daarnaast laat gedroogde bieslook zien die 2 maanden in normaal glas, bruin glas en miron glas heeft gezeten. Het bruine glas heeft het gedroogde bieslook iets verser gehouden dan het gewone glas, maar lang niet zo goed als het miron glas.
bij een van mijn favoriete etsy shops:
https://www.etsy.com/shop/ancientpurity