Het mysterie van het spinnen van katten en de bijzondere werking op mensen

Het mysterie van het spinnen van katten en de bijzondere werking op mensen

Het mysterie van het spinnen van katten en de bijzondere werking op mensen

Spinnen maakt endorfines vrij bij katten, en het kan hetzelfde ook bij mensen doen. Verlaagde stresshormonen zijn nuttig voor genezing, het verlagen van de bloeddruk en helpen mensen ook om met ziekte om te gaan.

Het is aangetoond dat het spinnen van katten tussen de 25 en 140 Hz valt. Van dezelfde frequentie is aangetoond dat het helpt bij de genezing van onder andere gebroken botten, gewrichts- en peesherstel en wondgenezing. Katten staan ​​bekend om hun vermogen om snel te genezen van hun eigen gebroken botten, en het voorvallen van gewrichtsproblemen is bij katten bijzonder laag. Het is mogelijk dat het spinnen van katten mensen ook kan helpen sneller te genezen.

Klinische observaties van katten die lijden aan aandoeningen van de bovenste luchtwegen die leiden tot dyspnoe of moeite met ademhalen, geven aan dat spinnen de kat helpt gemakkelijker te ademen.

Er zijn veel verhalen van mensen met migraine wiens hoofdpijn wordt verlicht of gedoofd wanneer ze met hun hoofd dicht bij spinnende katten liggen.

Er zijn ook officiële studies naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van katten en honden als huisdiergenoten.
Zoals bijvoorbeeld deze https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3317329/ en deze https://asa.scitation.org/doi/10.1121/1.4777098

Overige links:

Specific cat vocalizations other than meowing

Grappige customizable cat purr sound generator