Primeur: Hollandse mini watermeloenen met eetbare schil

Primeur: Hollandse mini watermeloenen met eetbare schil

Heb jij al eerder watermeloen met schil en al geserveerd of geproefd? Met de Hollandse watermeloenen die we nu van onze teler binnen hebben kan het! Dit bijzondere ras is met schil en al lekker om te eten, dit moet je geproefd hebben.

Hollandse watermeloenen uit het Westland.

De watermeloen is al jaren favoriet in de zomermaanden. Waar deze normaal uit het gebied rond de Middellandse zee komt, zijn ze sinds kort ook beschikbaar uit Nederland. In het Westland houden twee bevlogen telers zich bezig met de teelt van de Hollandse watermeloenen uit de kas. Hier zijn ze volop aan het pionieren, zo hebben ze niet alleen een Hollandse watermeloen maar zelfs een Hollandse mini watermeloen met een eetbare schil!

De Hollandse watermeloenen zijn super smaakvol omdat ze altijd rijp worden geoogst. Hierdoor hebben ze een dunnere schil en mooi dieprood en sappig vruchtvlees. Maar de mini Hollandse watermeloen heeft zelfs een eetbare schil. Waar je normaal een groot gedeelte van de watermeloen weggooit, is deze nu optimaal te benutten. Zo kan je een gehele part op de barbecue grillen of simpelweg snijden als sashimi. De schil geeft hierbij een mooi kleurcontrast. Ook kan de schil worden gekonfijt met wat suiker of worden gepickled, de verschillende mogelijkheden zijn eindeloos.

Doordat de teelt dichtbij plaatsvindt, wordt het aantal food miles fors lager. Wel zo duurzaam. En met de eetbare schil heb je niet alleen een lokaal product, maar ook nog eens no waste.

Bestel de watermeloen mee of neem contact op met onze Verkoop & Advies collega’s. Deze kans jouw gasten te verrassen wil je niet laten liggen. Artikel nummer 100355 Hollandse watermeloen eetbare schil per stuk.

Klik op deze link voor meer informatie.