In Groningen met Stadjerspas een laptop voor 50 euro

In Groningen met Stadjerspas een laptop voor 50 euro

Wethouder Eelco Eikenaar van Zorg en Inkomen reikte vandaag de eerste twee laptops uit aan Stadjerspasleden, Monique Jongst en Frans van den Berg in Forum Groningen. Dankzij een samenwerking tussen de gemeente Groningen en haar ICT-leverancier Fujitsu, is het voor Stadjerspasleden vanaf vandaag mogelijk om een goede laptop aan te schaffen voor 50 euro. 

Alleen op afspraak

De laptopuitgifte is elke woensdag en vrijdag op de zesde verdieping van Forum Centrum. Vooraf maak je als Stadjerspaslid online een afspraak op Stadjerspas.nl voor het afhalen van de laptop. Naast een laptop krijg je een handige tas met informatieflyers over computer- en overheidsspreekuren in het Forum mee. Het Forum biedt gratis workshops aan waarmee je precies weet hoe jij je persoonlijke zaken kunt regelen op een laptop.

Volwassenen

‘Het nieuwe aanbod van de Stadjerspas is een waardevolle aanvulling op de bestaande laptopregeling die gericht is op kinderen in groep 8 en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, stelt wethouder Eikenaar.’ Voor volwassenen was er tot op heden nog geen mogelijkheid om een goede laptop aan te vragen. ‘Nu kunnen we gelukkig in deze vraag voorzien, want met een laptop wordt het een stuk gemakkelijker om digitaal mee te komen in onze samenleving.’

Fujitsu

De door Stadjerspas aangeboden laptops zijn voorheen gebruikt door medewerkers van de gemeente Groningen. Fujitsu heeft als opdrachtnemer van de gemeente Groningen de verplichting om iets sociaals terug te doen. Daarom stelt Fujitsu deze laptops beschikbaar voor mensen met een lager inkomen. Stadjerspas zorgt voor de verdeling van de laptops. Zo krijgen de kwalitatief goede laptops een tweede leven en komen ze goed terecht. Voordat de laptops worden aangeboden, heeft het bedrijf RobinGood het geheugen en de informatie op de laptops gecertificeerd gewist. Er wordt een nieuw besturingssysteem geïnstalleerd en waar nodig worden onderdelen vervangen. Daarnaast verricht RobinGood de uitgifte en helpdesk na aankoop.

Groot succes

Vanmorgen zijn alle Stadjerspasleden via een digitale nieuwsbrief over het nieuwe aanbod geïnformeerd. Het blijkt een groot succes. De eerste voorraad was binnen twee uur uitverkocht. Er kan nu geen afspraak meer gemaakt worden. De voorraad wordt zo snel mogelijk weer aangevuld.

Stadjerspas aanvragen

Inwoners van de gemeente Groningen met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum kunnen hun Stadjerspas op Stadjerspas.nl gratis aanvragen. Met een Stadjerspas ontvang je korting op allerlei producten, diensten en activiteiten in en om de gemeente Groningen.