Ingemaakte groenten onder druivenmost – Verdure sotto vinacce

Ingemaakte groenten onder druivenmost – Verdure sotto vinacce

Hier is ’n ideetje voor juist extra gezonde voeding en tegen verspilling.

Ingredienten en bereiding:

Milde uien, bijvoorbeeld borretano uien, sjalotten of zilveruien.
Pepers naar keuze, bijvoorbeeld peperoncino of padron pepers.
Paprika’s naar keuze.

Leg ’n klein laagje druivenmost (wat er overblijft na het persen van het druivensap voor wijn) in ’n zuurkoolvat.
Maak laagjes van de groenten en bedek elk laagje weer met ’n laagje druivenmost.
Wanneer vat gevuld is leg er eventueel verzwaarstenen op en de deksel.
Na 2 maanden kunnen ze genuttigd worden, maar daarna blijft het ook nog vele maanden en zelfs nog ruim ’n jaar goed.

Serveer als bijsalade met wat olijfolie en zeezout of serveer als hapje bij ’n glas wijn.