Jouw balans is belangrijk! πŸ’πŸŒπŸ

Jouw balans is belangrijk! πŸ’πŸŒπŸ

Af en toe moet een mens eens tot bezinning kunnen komen. De batterijen eens terug kunnen opladen. Best zelfs dat je dat in functie van jouw balans ook zo gedoseerd mogelijk doet. Ontstressen noemt men dat, maar ook ontzuren. Dit kan op velerlei manieren, welke net het hele tegenovergestelde zijn, van waar je anders stress van zou kunnen oplopen.

Over ontstressen zijn werkelijk al zoveel artikels en boeken verschenen. Daar ga ik hier niet veel woorden meer aan vuilmaken. Maar proberen je balans (terug) te weten te vinden of krijgen is blijkbaar niet altijd even simpel.

Luister naar je lichaam wanneer het zegt dat je met iets (of meerdere dingen) verkeerd bezig bent. Zoek het evenwicht dat wel goed voor jou past.

Lees hier meer : https://jesseversteghen.blogspot.com/2023/03/jouw-balans-is-belangrijk.html

Samenvatting :

Over je balans, je immuniteit, je weerstand en allergieΓ«n.

Een lichaam (en geest) ondergaat zelfs al van voor de geboorte, vele jaren, altijd meer en meer, stress en trauma’s..

Daardoor kan een lichaam ook opstapeling van afvalstoffen bevatten, welke uiteindelijk je organen het nog moeilijker maken om voor je aan de gang te gaan. 

De industrialisatie van de laatste 100 jaar heeft er niet minder schuld aan.

Hierdoor gaat je immuniteit beetje bij beetje achteruit. 

De huidige medische wetenschap heeft ons “aangeleerd” om naar die kleine symptomen niet meer te luisteren. Terwijl deze net heel belangrijk zijn om je eigen grenzen te bepalen. Opstapeling zorgt uiteindelijk ook voor meer allergieΓ«n. 

Maar niet getreurd. Omgekeerd is ook mogelijk. Je kan je eigen immuniteit terug aansterken.

Over je balans, je wateropname, je zuurstofopname, je mineralenopname en je lichtopvang, alias de energiestroom in je lichaam.

Ook gezonde lucht, voldoende waters, licht en fysiek contact met de natuur zorgen niet alleen voor een snellere afbraak van afvalstoffen en betere zenuwgeleiding, maar zelfs voor verminderde afgifte van histamine, wat allergische reacties en ontstekingen aanzienlijk vermindert en zo je gezondheid ten goede komt.

Over je balans en je zenuwstelsel.

“Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor rust en herstel na een actie. Voor een goede gezondheid dienen het sympatisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel in balans te zijn.”

Over onze balans in onze darmen.

Ook als er disbalans is in je voeding, krijg je disbalans in je darmen en in je lichaam.

Disbalans kΓ‘n je dus herstellen door o.a. gezonde evenwichtige voeding tot je te nemen.

Lees hier meer : https://jesseversteghen.blogspot.com/2023/03/jouw-balans-is-belangrijk.html