Kastanjemelk en kastanje-chocolademelk
Kastanjemelk is een plantaardige melk die wordt gemaakt door gepelde tamme kastanjes met water te blenden. De kastanjemelk heeft een romige textuur en een nootachtige smaak.
Zo maak je het:
Recept voor 1 a 2 servings:
- Week 1 kop gepelde en geschraapte kastanjes 12 tot 24 uur in de koelkast.
- Giet daarna het water af.
- Voeg de kastanjes samen met 4 koppen water (plus eventuele zoetstoffen) toe aan een krachtige blender.
- Mix een minuut op hoog.
- Giet het over in ’n fles en zet in de koelkast.
Je kan er eventueel nog ’n klein beetje ’n zoetstof naar keuze en ’n klein snufje ongeraffineerd zout aan toevoegen als je dat eventueel zou willen.
Variaties:
Kastanje chocolademelk.
Maak hetzelfde recept zoals hierboven, maar voeg dan ook nog 1 a 2 eetlepel’s cacaopoeder toe.
Variatie 2:
Zoals alles hierboven, maar voeg daarnaast ook nog ’n half theelepetje kaneelpoeder, ’n kwart theelepetjes gemberpoeder en ’n kwart theelepeltje nootmuskaatpoeder toe.
Variatie 3:
Gebruik te kastanjemelk voor in de koffie.
Tip:
Plant zelf ’n tamme kastanje boom in je tuin.