Ketchup maken van de winterharde meerjarige Physalis alkekengi vruchten
De Physalis alkekengi is het meerjarige winterharde broertje van de ananaskers, de Physalis peruviana en van de Mexicaanse tomatillo’s en zijn ’n achterneefje van de tomaten (Solanacea)
De Physalis alkekengi is winterhard (En waarvan de Physalis alkekengi franchetti cultivar het meest winterhard (en met de grootste vruchten) van alle alkekengi cultivars is) in dit klimaat, in tegenstelling tot z’n broertje de Physalis peruviana, die je misschien zou kunnen kennen van bepaalde commercieele doeleinden want ze worden ook vaak gebruikt als decoratie op bijvoorbeeld taarten en je kan soms ook ’n doosje van de vruchten kopen.
Ook kunnen de rijpe vruchten gebruikt worden in salades en als vervanging van gewone tomaten.
Link naar recept met tomaten en komkommer: https://thedevilwearssalad.com/baby-cucumber-golden-berry-salad/
De onderstaande video is ’n ketchup recept met Physalis peruviana vruchten, maar het kan net zo goed met de winterharde Physalis alkekengi gemaakt worden. Wat wel belangrijk is, is dat de vruchten helemaal rijp zijn.
Links:
Physalis alkekengi franchetti planten