Kleinste auto’s ooit gemaakt | Microcarshow | MicroZuid

Kleinste auto’s ooit gemaakt | Microcarshow | MicroZuid

In deze aflevering gaan we naar een grote show vol kleine auto’s. MicroSouth is een superleuke bijeenkomst in Longwood, FL met een grote verscheidenheid aan de kleinste auto’s ooit gemaakt! We beginnen met een Microcar van 14 pk die eind jaren vijftig op een scooterplatform is gebouwd. Met de voor- en achterkant die beide op dezelfde manier openen, is het moeilijk te zeggen of de Zundapp Janus 250 komt of gaat. Verbazingwekkend genoeg is deze symmetrische kleine rit gebouwd voor een gezin van vier. Wacht maar tot je ziet hoe iedereen erin past.

Messerschmitt

De volgende stap is een zeldzame roadster met luchtvaartthema, een van de slechts 50 ooit gebouwde. De 4-wielige Messerschmitt TG500 Tiger is een krachtige Microcar. Aangedreven door een 494cu.in. tweetakt 2-cilinder motor, deze luchtvaartauto vliegt zeker over de weg.

Fiat Multipla microvan

Dan bekijken we een heel coole kleine Fiat Multipla microvan. Met maar liefst 600 cc viercilindermotor en een vroege versie van verborgen stoelen, was de Multipla uit 1959 zowel een geweldig gezinsvoertuig als een werkpaard.

Vespa 400

Daarna ontdekt Dennis een nette tweedeurs auto van Vespa! De Vespa 400 uit 1958 werd standaard geleverd met een terugdraaibare cabrioletkap en een kleine tweetaktmotor. Het is geen raceauto, maar het ziet er zeker uit als een leuke manier om door de Sunshine State te cruisen.

We sluiten deze show af met een mooie Britse tweezitter met een glasvezelbody die in feite een vierwielige motorfiets is. De Berkeley is een door een ketting aangedreven roadster die wordt aangedreven door een Excelsior-motorfiets. Hij is vederlicht en snel voor een brommobiel.

Ze zeggen dat goede dingen in kleine verpakkingen komen en deze show bewijst het zeker!

0:00 – Inleiding
2:22 – Zündapp Janus 250
5:07 – Messerschmitt TG500 Tiger Roadster
7:58 – Fiat Multipla Microvan uit 1959
10:02 – 1958 Vespa 400
12:34 – 1958 Berkeley