Koken met inductie scheelt niet alleen geld, maar ook tijd. En ze zijn er ook in 230V met normale stekkers.
Koken op inductie was al goedkoper, ook toen de prijzen van gas niet zo extreem omhoog waren geschoten, maar koken op inductie scheelt ook nog tijd, want de pannen zijn al vrijwel meteen op temperatuur en water of soep e.d. aan het kookpunt krijgen gaan ook veel sneller.
Daarnaast hebben veel inductiekookplaten ook ’n temperatuurinstelling, dus as je bijvoorbeeld iets langzaam wilt sudderen kan je de temperatuur op 80 graden instellen, onder het kookpunt dus, zodat het niet overkookt, maar ook niet te laag qua temperatuur staat. En bij sommige modellen ook nog andere handige foefjes zoals ’n warmhoudfunctie.
En ’n andere vrij handige ontwikkeling die tot stand is gekomen door de vraag en populariteit is dat er nu bijvoorbeeld ook vrijstaande vier-pits kookplaten zijn die op ’n gewoon 230V stopcontact werken, met idem gewone stekker.
Dat is handig voor iedereen, maar met name ook heel erg handig is bijvoorbeeld (meer zelfvoorzienende) tiny houses.
Verkooplinks:
Vrijstaande vierpits inductiekookplaat op 230V:
https://www.coolblue.nl/product/821799/inventum-vki6010zwa.html
Vrijstaande vierpits inductiekookplaat op 230V:
Inbouw vierpits inductiekookplaat op 230V:
https://www.coolblue.nl/product/916024/inventum-iki6008.html
Vrijstaande tweepits inductiekookplaat op 230V met warmhoudfunctie:
https://www.coolblue.nl/product/827406/princess-induction-plate-double.html
Grillplaat – Teppanyaki voor inductie