Printer zonder inkt, zonder toner en heeft geen speciaal papier nodig: “Soft laser” laser printer.

Printer zonder inkt, zonder toner en heeft geen speciaal papier nodig: “Soft laser” laser printer.

Laserprinter die papier ‘zachtjes’ verbranden, zouden wel eens de volgende evolutie in printen kunnen zijn.

https://odysee.com/@goednieuwsjournaal.nl:0/A-laser-printer-without-ink-toner-or-special-paper:7

Oud-studenten van de Technische Universiteit in Delft, Nederland, hebben een technologie ontwikkeld die op elk soort papier kan printen zonder verbruiksartikelen, zoals toner of inkt.

De techniek lijkt op het verbranden van papier met behulp van een vergrootglas en zonlicht.

Hetzelfde principe is gemaakt in een laboratorium met behulp van een infrarode laserstraal, die door de set speciale lenzen gaat en het papier verbrandt, waarbij zwarte koolstofstippen worden afgedrukt.

“We passen energie toe met behulp van de laser, en dan verandert de kleur van het papier. Als iemand dit normaal zou proberen, zouden ze problemen hebben, zodat de kleur eigenlijk bruin is en als je over de afdruk wrijft, is deze niet permanent. wrijf het eigenlijk weg.

‘Wat we de afgelopen jaren van onderzoek hebben gedaan, is dat je ervoor kunt zorgen dat de kwaliteit, de kleur van de inkt, de kleur van de print, die je krijgt met inktloos printen, exact dezelfde zwartheid heeft als een normale printer’ verklaarde Venkatesh Chandrasekar, innovator van inktloze printers.

Het lastige is om de optimale balans te creëren tussen de intensiteit van de laserstraal en het type en de structuur van de lansen, om papierverkoling om te zetten in een printpunt maar er geen verbranding van te starten.

“Dus om het verbranden van het papier te beheersen, moeten we een intensiteit hebben die zeer uniform is en alleen in het gebied waar we met de straal willen belichten”, zei Aurèle Adam, Faculteit TU Delft, Universitair Docent.

De assistent-professor, natuurkundige aan de Technische Universiteit Delft, legde uit dat de intensiteit van de printpuntzwartheid kan worden geregeld door de pulsduur van de laser te wijzigen.

“De laser zendt pulsen uit, deze pulsen kunnen in de tijd worden verlengd, en we kunnen zelfs enige tijd verlichten en het systeem niet laten afkoelen voordat het de vlam schakelt. Als je dit aanpast en veel ‘trial and error’ doet, kun je een ander type zwart krijgen en dus uiteindelijk de kleur die je wilt hebben.”

Het resultaat van de laboratoriumtests heeft bevestigd dat inktloze technologie voldoet aan de vereiste parameters voor zwart-witafdrukken.

Het bedrijf -Tocano – dat de technologie voor commercieel gebruik ontwikkelt, beweert dat inktloos printen drukkers en industrieën zou kunnen aantrekken.

“Onze oplossing heeft bepaalde voordelen; er hoeft geen cartridge meer geproduceerd te worden, dus dat is de kostenreductie voor de hele keten. Er zijn ook milieuvoordelen en de functionaliteit van de printer zal verbeteren omdat je onbeperkt kunt printen”, aldus Arnaud van der Veen,
Commercieel Directeur,Tocano

De ontwikkelaars van het inktloze laserapparaat denken over een paar jaar printers te kunnen ontwikkelen die door de industrie en in winkels kunnen worden gebruikt.

“We richten ons in eerste instantie op industriële markten, dus je kunt bijvoorbeeld denken aan het bedrukken van dozen of het printen van boeken etc. echt grote industriële machines en vanaf dat moment gaan we naar gewone, normale thuisgebruikers of kantoorgebruikers.

‘Dus we kunnen in feite de technologie van wat we hebben verkleinen tot iets dat in de dagelijkse omgeving past.’

Elk jaar wordt er wereldwijd voor 14 miljard dollar aan zwarte inktcartridges en toners verkocht. Minder dan 30% van alle cartridges wordt gerecycled, eenmaal op de vuilnisbelt duurt het meer dan 450 jaar voordat een toner volledig is afgebroken.