LED lampen die écht lang meegaan. Dus dat de overige electronica die er in zit ook heel lang meegaat.

LED lampen die écht lang meegaan. Dus dat de overige electronica die er in zit ook heel lang meegaat.

Je kent het denk ik wel: Je koopt ’n LED lamp omdat ze heel lang mee (zouden kunnen) gaan en omdat ze heel erg energie-efficient zijn. Maar in de praktijk blijkt die levensduur vreselijk tegen te kunnen vallen; dit komt eigenlijk doordat de andere electronica die in de LED lampen verwerkt zitten van bijzonder slechte kwaliteit kunnen zijn.

Dus de LED lampen zelf kunnen wel 15 tot 25 jaar meegaan, maar de kwaliteit van de andere electronica is soms heel slecht, dus dan gaan ze alsnog binnen ’n jaartje of iets dergelijks kapot. En dat zou eigenlijk niet de bedoeling moeten zijn, denk ik?

Dus vandaar dit artikel over LED lampen die ook de electronica zo maken dat ook de electronica zelf ’n (hele) lange tijd mee mag gaan.

Uit enig onderzoek, dat echter helaas niet al te bekend is over het algemeen, blijkt het dat het eigenlijk veel goedkoper is, minstens minimaal 3x tot 5x goedkoper is, om LED lampen met electronica van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen die in aanschaf bij wijze van spreken bijvoorbeeld 2x zo duur is in de aanschaf, maar tenminste 3x tot 5x langer meegaat.

Een zo ’n fabrikant blijkt Philips te zijn.

Bronnen:

https://www.verbouwkosten.com/beste-led-lampen-test/

“In deze LED lampen test zie je de dure Philips LED lampen vergeleken met de goedkoopste C-merk lampen uit China en alles ertussen.”

https://www.lighting.philips.nl/consumer/led-lampen/energiezuinige-leds

“Een ander voordeel van Philips LED-lampen is dat ze gemiddeld 15 jaar meegaan. Door deze lange levensduur hoef je je lampen minder vaak te vervangen”

Verkoop link met veelal extra kortingen:

https://www.praxis.nl/search?text=phlips+led&sortBy=price-asc