Luxe douche-wc fors goedkoper

Luxe douche-wc fors goedkoper

De luxe douche-wc’s, dus inclusief verwarmde bril, whirlspray en warmelucht-föhn, worden fors goedkoper. Geberit, in Nederland marktleider op gebied van deze toiletten, heeft per 1 april een nieuwe luxe variant leverbaar. De introductie in de AquaClean-serie heet Tuma. Het toilet, dat op de ISH voor het eerst aan het publiek getoond wordt, heeft de luxe van paradepaardje Mera, maar de prijs van de Sela. (€2080 bruto excl BTW). Ter vergelijk: voor de Mera moet bruto ex. nog bijna €4000 worden neergeteld.

Ook afzonderlijke bril

Eigenlijk heeft de Tuma alle luxe van de Mera: de door Geberit gepatenteerde whirlspray-douche, een zachte lady-douche, de luchtzuiveringstechniek van Geberit, de warme föhn om het onderlichaam te drogen, de afstandbediening en de verwarmde zitting. Groot verschil met de Mera, die in 2015 op de markt kwam, is dat de Tuma ook als afzonderlijke opzetbril te verkrijgen is, die op een bestaande toiletpot kan worden geïnstalleerd. Hiervoor is enkel een stroomaansluiting nodig. Ter vergelijk: de Sela, de goedkoopste design douche-wc (introductie 2013), heeft nu nog geen föhn, verwarmde bril en luchtzuivering. De Tuma heeft een design-afdekplaatje die verkrijgbaar is in 4 verschillende kleuren en materialen, die aansluiten bij de bedieningsplaten van Geberit.

Complete range

Naast de eerste AquaClean-douche-wc’s en opzetbrillen heeft Geberit met Mera, Tuma en Sela nu drie designervarianten op de markt. Vanaf de zomer van 2017 komt de Zwiterse fabrikant bovendien met een app, zodat de gebruiker met de smartphone zijn toiletbezoek kan bedienen.

Geberit is in ons land marktleider op het gebied van douche-wc’s. De Zwitsers waren de eerste met Europese varianten op de in Azië populaire toilettechniek. DuravitVilleroy & BochTotoAxentGrohe en Laufen hebben ook douche-wc’s voor de Europese markt. Ook bij deze fabrikanten is duidelijk te zien dat de techniek goedkoper gaat worden, omdat er meer douche-wc’s worden verkocht.