Mexicaans meisje van 10 jaar met een IQ van 162

Mexicaans meisje van 10 jaar met een IQ van 162

Een 10-jarig genie maakt zich klaar om de wereld stormenderhand te veroveren.

Met een IQ van 162 is Adhara Pérez Sánchez een jong Mexicaans meisje en haar score is eigenlijk twee punten hoger dan die van Albert Einstein en Stephen Hawking. Ze droomt ervan om een astronaut te zijn om de wereld te veranderen, naar de ruimte te reizen en zelfs Mars te koloniseren, volgensNBC San Diego.

En ze is goed op weg om haar dromen waar te maken. Vanaf haar derde leerde ze lezen, begon ze puzzels van 100 stukjes in elkaar te zetten en studeerde ze zelfs algebra. Ze volgt nu twee graden in Mexico: een in systems engineering aan de Universidad CNCI en de andere in industrial engineering met een focus op wiskunde bij UNITEC.

Het leven is echter niet gemakkelijk voor haar geweest. Pérez Sanchez werd op de prille leeftijd van drie jaar gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger, dat zich in het autismespectrum bevindt en sociale interactie moeilijk kan maken, en als gevolg daarvan worstelde ze op school. Ze werd gepest door haar leeftijdsgenoten, die haar soms “weirdo” of “oddball” noemden. Volgens sommige van haar leraren sliep ze door sommige van haar lessen en toonde ze weinig interesse in het materiaal, dat voor haar niet in overeenstemming was, in de woorden van haar moeder, Nallely Sánchez. Het kleine meisje vond het vaak leuk om de tijd te doden door thuis het periodiek systeem te bestuderen, dus besloot haar moeder hulp te zoeken voor een ander onderwijsplan nadat ze in een depressie was geraakt en niet meer naar school wilde.

Dit was een keerpunt voor de familie, omdat toen werd vastgesteld dat ze een opmerkelijk IQ van 162 bezat. Het is vermeldenswaard dat een persoon met een IQ van 130 al als hoogbegaafd wordt bestempeld

Daarna kon het kindergenie leren in een omgeving die was afgestemd op haar unieke behoeften, waardoor ze op vijfjarige leeftijd de basisschool kon afronden, op zesjarige leeftijd en op achtjarige leeftijd naar de middelbare school.

Tegenwoordig heeft ze, naast haar twee graden, zelfs haar universiteit, Universidad CNCI, vertegenwoordigd door te praten over zwarte gaten op een evenement georganiseerd door Tijuana’s Institute of Art and Culture.

Ze wil dat haar volgende bestemming de Universiteit van Arizona is, wat haar droomschool is omdat het door NASA is erkend voor zijn ruimteverkenningsprogramma. Ze is al uitgenodigd om daar te studeren door de president van de universiteit, Robert C. Robbins, en het is zeker een ideale plek voor een astronaut in de dop.

Terwijl het kleine meisje de weg bewandelt om astronaut te worden met ogen op de sterren, gebruikt ze ook haar sociale mediaplatforms om andere kinderen in het autismespectrum te bereiken en hen te inspireren hun ambities na te streven. Daar schreef ze zelfs een boek over. “Geef niet op en als je het niet leuk vindt waar je bent, begin dan te plannen waar je wilt zijn,berichtcirkel