’n gezonde Ethiopische snack van geroosterde gerst, pinda’s en pompoenpitten
Het heet Kolo en het word gemaakt door gepelde gerst (gort), pinda’s en pompoenpitten in ’n pan zonder olie te roosteren en er daarna eventueel naar smaak zout en/of berbere kruidenmix aan toe te voegen.
De verhoudingen voor de mix is ongeveer rond de 80% gerst, 10% pinda’s en 10% pompoenpitten.
Andere toevoegingen kunnen zijn: Zonnebloempitten, kekererwten en sesamzaadjes.
En soms worden ook alleen de gort geroosterd zonder enige toevoeging als snack.
Ingredienten om het zelf te kunnen maken:
https://www.dekruidenbaron.nl/parelgort.html
https://www.dekruidenbaron.nl/pompoenpitten-droog-geroosterd.html
https://www.dekruidenbaron.nl/zonnebloempitten.html
https://www.dekruidenbaron.nl/pindas-gebrand-en-gezouten.html
Laatste berichten van Mr. Anderson (alles zien)