’n klein zaklampje, maar zo sterk dat je er vuur mee kan maken

’n klein zaklampje, maar zo sterk dat je er vuur mee kan maken

De consensus is zo’n beetje dat je vanaf zo’n 3800 Lumen droog papier zou kunnen laten smeulen, en met smeulen dus ook ’n vuur kan maken. Alhoewel sommigen ook zeggen dat het vanaf 2300 Lumen kan en anderen zeggen weer vanaf 2800 Lumen.

Dit soort zaklampen hebben vaak ook ’n turbo stand, speciaal voor het maken van vuur dus eigenlijk, omdat het erg veel stroom vraagt en bij verkeerd gebruik ook onveilig zou kunnen zijn. Daarom zijn de turbo standen meestal ook gelimiteerd tot 45 seconden en zitten er vaak, maar helaas niet altijd, ook nog andere beveiligingen op zoals dat je de knop ’n bepaald aantal keren snel moet indrukken voordat je in de turbo stand komt.

Firestarter / Turbo mode:

Lichtopbrengst:

Uitgebreide features en info:

Side note: Er zijn meerdere zaklampen die vuur kunnen maken, maar dit is de kleinste en relatief veiligste, met “maar” 4000 a 5000 Lumen, dat iets meer is (200 a 1200 Lumen) dan het minimale dat nodig is om vuur mee te kunnen maken. En het heeft ’n relatief makkelijk vervangbare batterij (18650, flat head, hoge discharge rate (belangrijk) en hoge capaciteit. En relatief betaalbaar is.

Onderzoek note: Pas op voor scam sites die claimen van dit soort zaklampen te verkopen maar in werkelijkheid Chinese flut zaklampjes zijn van ware waarde rond de 3 euro, vertwintigvoudigd in prijs, en niets waarmaken van wat er over ze geclaimed word. Hoge output zaklampen zijn niet de goedkoopste soorten zaklampen en er zijn er maar ’n handje vol die de lichtopbrengst hebben om papier te kunnen laten smeulen, turbo modes hebben en veiligheids feautures hebben ingebouwd. De enige zaklampen van dit caliber die ’n betrouwbare reputatie hebben opgebouwd zijn de Emisar zaklampen van D4 en hoger en de Imalent zaklampen van MS03 en hoger.

Links:

https://intl-outdoor.com/emisar-d4v2-high-power-led-flashlight.html (Officiële Emisar website)

https://www.ebay.com/str/innovativehighendledflashlights (Officiële Imalent ebay store)

https://ivanthinking.net/thoughts/emisar-d4v2-setup-configuration-usage/ (Handleiding van de open source software van de Emisar)