Oranje, paarse en groene bloemkool
Anders dan met witte bloemkolen hoeft de bloemknop (het stuk dat eigenlijk de bloemkool is) niet afgedekt te worden zodat de kool wit blijft.
Het is eigenlijk dus minder werk om oranje, paarse of groene bloemkolen te telen.
De bloemkolen kunnen bijvoorbeeld gekookt en geroosterd worden en de roosjes kunnen ook rauw of licht geblancheerd toegevoegd worden aan ’n salade. De paarse verliest na het koken behoorlijk wat van de kleur, dus die is misschien het mooiste voor in ’n salade. De smaak van de oranje bloemkool is ook behoorlijk anders dan die van witte bloemkool, intenser van smaak.
Zaadjes: https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/zaadgids-online/groentezaden-fijnzadig?groep=105
Recept bloemkool geroosterd: https://foodblabla.nl/geroosterde-bloemkool-met-bier-mosterd-cheddar-saus/
Recept bloemkoolsalade: https://www.feastingathome.com/purple-cauliflower-salad/
Recept baby romanesco met kruidensaus: https://www.sunset.com/recipe/broccoli-romanesco-herb-sauce