Prometheus Bio-Cement werkt 12x beter voor geluidsabsorptie

Prometheus Bio-Cement werkt 12x beter voor geluidsabsorptie

Het op colorado gebaseerde Prometheus Materials heeft een proces ontwikkeld dat microalgen combineert met andere natuurlijke componenten om koolstofvrij biocement en biobeton te vormen, wat superieure alternatieven biedt voor traditioneel koolstofintensief portlandcement. Het bedrijf heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van de ASTM C423-geluidsabsorptietest van zijn innovatieve technologie.

Het Johns Manville Technical Center in Littleton, Colorado – een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit van wereldklasse – voerde de onafhankelijke tests uit, waaruit bleek dat het biobeton van Prometheus Materials een ruisonderdrukkingscoëfficiënt (NRC) van 0,60 vertoonde. Deze NRC-classificatie geeft 60% geluidsabsorptie aan – twaalf keer die van traditioneel beton.

De eerste productlijn van geprefabriceerd bio-beton van Prometheus omvat metselwerk, gesegmenteerde modulaire blokken en akoestische panelen – waar deze geluidsabsorptie een essentieel kenmerk zal zijn – evenals straatstenen en grasklinkers. Deze producten zijn momenteel strikt beschikbaar voor geselecteerde projecten, met commerciële beschikbaarheid gepland voor de eerste helft van 2024.

Geluidsreducerende toepassingen
In omgevingen waar lawaai schadelijk of afleidend kan zijn, zijn bouwers vaak gedwongen om te vertrouwen op secundaire producten om enige mate van geluidsreductie te bereiken. Afgezien van de extra kosten, kunnen deze materialen soms negatieve effecten hebben, waaronder gezondheidsrisico’s.

Met de biocement- en biobetonproducten van Prometheus kunnen faciliteiten geluidsabsorberende eigenschappen integreren zonder extra kosten, veiligheidsproblemen of andere nadelen. Residentiële, commerciële en institutionele gebouwen, amfitheaters, muziekstudio’s, wegversperringen en een breed scala aan andere eindtoepassingen kunnen profiteren van dit geluidsreductievermogen, terwijl tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk wordt verkleind.

“Onze nieuwste ASTM-testresultaten belichamen onze toewijding aan innovatief ontwerp”, zegt Loren Burnett, President, CEO en mede-oprichter van Prometheus Materials. “We hebben een nieuw materiaal ontwikkeld dat een koolstofvrij alternatief biedt voor traditioneel beton en tegelijkertijd extra prestatievoordelen en toepassingen biedt. We zijn er trots op dat we de weg vrijmaken voor een meer technologisch geavanceerde en milieuverantwoorde toekomst voor de bouwsector.”