Rocket stove mass heaters verbruiken tot 90% minder hout en zijn vaak 99,8%+ effectief en dus eigenlijk ook nog zo goed als rookloos

Rocket stove mass heaters verbruiken tot 90% minder hout en zijn vaak 99,8%+ effectief en dus eigenlijk ook nog zo goed als rookloos

90% besparing op hout betekend dus eigenlijk als je als voorbeeld normaalgesproken 10 blokken hout per dag zou gebruiken om jouw huis 24 uur te verwarmen, dat je dan nog maar 1 blok hout nodig zou hebben om jouw huis 24 uur te kunnen verwarmen.

In het tweede filmpje hieronder kan je zien hoeveel hout er nodig is met ’n kleine rocket mass heater voor 1 week. Echter is het mijn mening dat als er nog ietsjes meer massa aan de rocket heater toegevoegd zou worden dat ie dan nog effectiever zou zijn.

Daarnaast zijn rocket stoves ook nog eens bijna 100% effectief, meestal zo rond de 99,8% of zelfs 99,9% effectief. Dat betekend dus dat de verbranding zo goed is dat de brandstof voor nagenoeg de volledige 100% word omgezet in warmte en dat er minder dan 0,2% niet verbrand word en dar er dus eigenlijk ook geen rook uitstoot is en geen koolstof uitstoot is.

Niet alleen is dit eigenlijk heel erg bijzonder, maar eigenlijk zou het ook overal toegepast moeten worden waar houtkachels gebruikt worden.

Bronnen en links:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rocket_mass_heater#:~:text=According%20to%20anecdotes%20a%20rocket,combustion%20is%20close%20to%20complete.

https://www.youtube.com/results?search_query=Tiny+House+Rocket+Mass+Heater+

https://www.facebook.com/Rocket1Massheaters