Rozemarijnextract: een natuurlijk antioxidant (ook voor de voedingsindustrie)

Rozemarijnextract: een natuurlijk antioxidant (ook voor de voedingsindustrie)

Een natuurlijk polyfenol gewonnen uit de rozemarijnplant, bevat voornamelijk carnosinezuur, carnosol, rozemarijnzuur en andere actieve ingrediënten, heeft ’n sterke antioxidatieve en antibacteriële werking.

Dit artikel introduceert de unieke voordelen en toepassingsscenario’s om u te helpen deze verbazingwekkende natuurlijke substantie beter te begrijpen.

Als natuurlijke antioxidant heeft het de volgende voordelen:

Hoge antioxiderende werking. Het kan effectief vrije radicalen in vivo en in vitro wegvangen, cellen beschermen tegen oxidatieve schade en het verouderingsproces vertragen. Het antioxiderende effect is 2-4 keer dat van de synthetische antioxidanten BHA en BHT, beter dan vitamine C, 1-2 keer dat van theepolyfenolen en 1-2 keer dat van TBHQ.

Goede thermische stabiliteit. Heeft een stabiele structuur, wordt niet snel aangetast door licht en warmte en is bestand tegen hoge temperaturen van 190-240°C. Hierdoor wordt het gebruikt in voedingsmiddelen die bij hoge temperaturen zijn verwerkt zonder zijn activiteit te verliezen of schadelijke stoffen te produceren.

Lage productiekosten.

Het wordt gewonnen uit een wijd verspreide plant die overvloedig en goedkoop is. Bovendien is het extractieproces eenvoudig en vereist het geen ingewikkelde instrumenten of additieven.

Natuurlijk en niet giftig.

Het is een natuurlijk plantenextract zonder synthetische of toegevoegde ingrediënten en heeft geen toxische bijwerkingen op het menselijk lichaam. Het is door de Amerikaanse FDA erkend als “voedsel voor de openbare veiligheid”.

Het zou meer gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de voedingsindustie en de cosmeticaindustrie.

Voor het langer houdbaar maken van voedingsmiddelen en in plaats van chemische antioxidanten.

Het zou veel meer gebruikt kunnen worden als natuurlijk conserveermiddel en antioxidant om de houdbaarheid van voedsel te verlengen en de kleur, het aroma en de voedingswaarde van voedsel te behouden. Het kan veelzijdig worden toegepast.

In de cosmetica.

Het werkt als een natuurlijk antibacterieel en ontstekingsremmend middel en voorkomt en behandelt huidinfecties en ontstekingen. Het kan ook fungeren als een natuurlijk antiverouderingsmiddel en bleekmiddel om schade door vrije radicalen te weerstaan en de elasticiteit, glans en eerlijkheid van de huid te behouden. Het werkt ook als een natuurlijk haarhersteller en jeukwerend middel, bevordert de haargroei en verbetert roos en jeuk.

Verkooplink voor rozemarijnextract:

https://www.naturalheroes.nl/products/rozemarijnextract-antioxidant?variantId=32499848577079