Seitan Bourguignon met kastanjes

Seitan Bourguignon met kastanjes

Voor 3-4 personen (Bourgondische porties) πŸ˜‰

Ingredienten:

  • 50 ml olijfolie
  • 250 g seitan
  • 100 g kastanjes
  • 200 g champignons
  • 1 grote ui
  • 1 grote winterwortel, in schijfjes
  • 2 eetlepels bloem (of rijstmeel)
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 ml rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 7-8 verse zilveruitjes of kleine sjalotten
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is de in stukjes gesneden seitan, de kastanjes en de in reepjes gesneden champignons toe. Bak ongeveer 5 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  2. Voeg nog 2 eetlepels olie toe aan de pan. Als de olie heet is, voeg je de ui en wortel toe. Bruineer gedurende 10 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Doe de champignons terug in de pan. Roer de bloem erdoor tot het de groenten gelijkmatig bedekt en bak nog ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon, wijn, tijm, laurierblaadjes, tomatenpuree en zilveruitjes toe.
  4. Verhoog het vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog minimaal 30 minuten sudderen, tot de saus is ingedikt en de groenten zacht zijn.

Serveertips:

Serveer met aardappelpuree, polenta, rijst of ’n stuk lekker stokbrood.

Franstalige video van het recept:

https://odysee.com/@TasteMade:d/Seitan-Bourguignon-with-chestnuts:8