ALTERNATIEF VOOR DE SNORSCOOTER HIERVOOR HEB JE GEEN HELM NODIG!

ALTERNATIEF VOOR DE SNORSCOOTER HIERVOOR HEB JE GEEN HELM NODIG!

Rijden zonder helm op je snorfiets of snorscooter behoort tot het verleden. Iedereen met een snorscooter moet een helm dragen, dus ook wanneer je op het fietspad rijdt. Maar er is ook een PLAN B zodat je toch 25km per uur scooter kunt rijden ZONDER HELM en ZONDER RIJBEWIJS! Hoe dat zit lees je hieronder.

Vanaf 1 januari is de helm voor iedereen verplicht, behalve voor…

Bij bromfietsen, bromscooters, snorfietsen, en snorscooters, moet je vanaf 1 januari 2023 allemaal een helm dragen, ongeacht op je op de weg rijdt of op het fietspad. Voor de 45km per uur brommers gold die regel natuurlijk al lange tijd, maar voor snorscooters en snorfietsen is die regel nieuw.

Voor gemotoriseerde tweewielers geldt dat je:

  • een rijbewijs nodig hebt
  • een helm moet dragen

Maar er zit een maas in de wet! Want… een driewieler die aan de scootmobiel regelgeving voldoet, daar is geen helm voor nodig, en ook geen rijbewijs!

De onderstaande IVA scooter is een alternatief voor de snorfiets/snorscooter en is alsnog een scooter die 25km per uur haalt.

Meer over de IVA T3 scooter zonder helmplicht

De IVA T3 driewielscooter lost het probleem met de helmplicht op voor mensen die een alternatief zoeken voor de snorscooter. Met dit vervoermiddel kun je alsnog op het fietspad rijden en hoeft daarbij geen helm te dragen. Je kunt net zo goed met het verkeer meekomen als dat je met je snorscooter kon, want dit model haalt ook gewoon 25 kilometer per uur.

Hij valt officieel onder de scootmobielen en daardoor heb je geen rijbewijs nodig, en hoef je geen helm te dragen. Je pakt dus alle voordelen met deze 3 wiel scooter!

Veel geld besparen met het scooter rijden

Scooter rijden wordt eerder duurder dan goedkoper. Kijk maar eens wat een verzekering kost tegenwoordig en wat je kwijt bent aan de benzine. Vooral jonge bestuurders betalen de hoofdprijs bij de verzekering. Soms zijn bestuurders tussen de 16 en 18 jaar oud wel 50 euro per maand of meer kwijt voor hun verzekering. Met deze scooter kan het namelijk ook anders, want voor deze scootmobiel heb je een scootmobielverzekering nodig en die kost je op jaarbasis zo’n 60 euro. Dat is omgerekend per maand 5 euro en dat is 10x goedkoper dan een normale verzekering.

Daarnaast rijdt de scooter met 3 wielen op elektriciteit. Er zit namelijk een Lithium accu in die je met de meegeleverde oplader aan een normaal stopcontact kunt opladen. Het opladen kost je met de nieuwe energieprijzen anno 2023 een €0,60 per 100 kilometer rijden. Aangezien je met de scootmobiel 50 kilometer kunt rijden, kost iedere oplaadbeurt je €0,30. Heb je zonnepanelen op je dak liggen, dan rijdt je in principe gratis.

Rijden op elektriciteit, dus rijden op een elektrische scooter is zo’n 8x goedkoper dan rijden op benzine.

Natuurlijk is IVA niet de enige aanbieder van 3 wiel scooters hier vind je ze ook:

https://www.bol.com/nl/nl/l/iva-scootmobielen/21980/4268031162/

https://www.voordeelscooters.nl/scootmobiel-3-wielen.html