Some rules are meant to be bent. Some rules are meant to be broken.

Some rules are meant to be bent. Some rules are meant to be broken.

Some rules are meant to be bent. Some rules are meant to be broken.

En wij moeten zelf kijken welke regels er zijn om te buigen en welke regels er zijn om af te breken, omdat ze niet werken zoals ze zouden moeten werken, of erger.

Heel lang geleden had ik iets via marktplaats gekocht en met rembours betaald, omdat mij dat (in die tijd) de veiligste manier leek.

Maar in plaats van wat ik had gekocht kreeg ik ’n baksteen in ’n doos. De postbode dacht mee en zei: Maak het pakketje weer dicht en dan zorg ik er voor dat de verzender het pakket terugkrijgt omdat het pakket onleverbaar is geworden (Denk aan ’n verkeerde adressering van de ontvanger bijvoorbeeld) Dus ik kreeg het gepast betaalde geld terug en het pakje ging als zijnde onleverbaar retour naar de oplichter.

vogels - Meeuw

Er zijn denk ik 3 moralen in dit verhaal:

1. Als de postbode simpelweg volgens het boekje had gewerkt dan had hij en het vervoersbedrijf eigenlijk meegeholpen in het fasciliteren van ’n oplichting.

2. Mensen die hun werk doen zouden zich niet moeten haasten voor hun baas (werkgever), dingen zo goed doen als je maar kan is ’n ander verhaal, maar haasten niet. Want de tijd nemen om te kunnen kijken of alles okee is voor de ontvanger voordat men naar de volgende aflevering gaat schijnt ook nog al eens belangrijk te kunnen zijn.

3. De oplichter zat nu zelf met de gebakken peren. Geen geld en zelf voor alle kosten opgedraaid. En dat is ook precies waar het thuishoort. Het is mogelijk om dingen zo te maken zoals ze het beste zouden kunnen zijn. En het niet geinteresseerd zijn in oplossingen wanneer je ze zou kunnen doen, is letterlijk en figuurlijk ’n hele slechte zaak.

En misschien nog ’n nummer 4. Mensen die zo schandalig (en letterlijk stinkend) rijk willen worden dat ze uiteindelijk van gekheid niet meer weten wat ze met hun geld (en/of macht) moeten doen, is (uiteindelijk (voor iedereen)) slechter dan ’n goed of service aan jouw medegenoten leveren waar iedereen tevreden over is en waar jij ’n mooi en gestaag en waardevol leven en overlevering aan kunt overhouden c.q. hebben/maken/delen/opbouwen c.q. leven.