Stroom en gas inkopen tegen marktprijs scheelt gemiddeld 30% in kosten (En dat word waarschijnlijk ook nog meer)

Stroom en gas inkopen tegen marktprijs scheelt gemiddeld 30% in kosten (En dat word waarschijnlijk ook nog meer)

Klik op de afbeelding voor ’n uitvergroting.

Bij energiebedrijven zoals Tibber en EnergyZero betaal je de marktprijs per uur van stroom en gas + gemiddeld 5,99 per product per maand voor de service om voor marktprijs in te kunnen kopen. En op dat bedrag word de winst voor het bedrijf gemaakt.

Echter betaald men ook soortgelijke kosten bij ’n “oude soort” energiebedrijf, zoals Essent, Eneco, Vattenvall, en dergelijke.

Het verschil is echter dat de “oude soort” energiebedrijven meer rekenen (op dit moment gemiddeld tenminste 30% meer dan de gemiddelde marktprijs. En dit is naar eigen zeggen om ’n buffer op te bouwen, in de echtere werkelijkheid word dat extra geld echter eerder gebruikt voor aggressieve(re) vormen van bijvoorbeeld marketing uit te voeren op andere bedrijven uiteindelijk te proberen op te slokken, en van dat soort strategieen, waar jij dus onwetend aan meewerkt met jouw geld, die “30%” die jij extra betaald. – Natuurlijk is het verhaal dat de rondte moet doen dat het is om zogenaamd fluctuaties te kunnen compenseren, maar men weet eigenlijk al bij welke prijzen men zou moeten inkopen, dus dat is meer ’n verkoopverhaal voor het publiek dat in de werkelijkheid niet tot nauwelijks voorkomt.

De “nieuwe soort” energiebedrijven waren meer dan 10 jaar geleden innovatieve (en socialere, eigenlijk) concepten uit Scandinavische landen zoals Zweden, waar het inmiddels een van de meest succesvolle formules allerzins is gebleken. Meer win-win voor de meesten, in essentie.

Bronnen:

https://www.energiekiezer.nl/dynamisch-contract

https://eerlijkverbruik.nl/actuele-energie-tarieven

https://zichtopenergie.nl/prijsontwikkelingen/ontwikkelingen-electriciteitsprijzen/