Tesla’s automatische piloot brengt eigenaar naar ziekenhuis

Tesla’s automatische piloot brengt eigenaar naar ziekenhuis

Een man kreeg in de VS een longembolie achter het stuur van zijn auto, maar in plaats van te crashen activeerde Joshua Neally de automatische piloot van zijn Tesla Model X-auto en die bracht hem naar een nabijgelegen ziekenhuis.

In Tesla-auto’s is een automatische piloot ingebouwd, waardoor de auto zelf kan rijden, en sensoren die reageren op het verkeer.

Joshua was net de snelweg opgegaan toen hij een stekende pijn in zijn borst/buikstreek kreeg, maar hij slaagde erin kalm te blijven, een ziekenhuis te lokaliseren en de automatische pilootmodus van de auto te activeren, die hem daarheen bracht. Joshua stuurde vervolgens handmatig de parkeerplaats op en checkte in bij de eerste hulp.

Een longembolie is een verstopping van de longslagader, het bloedvat dat bloed van het hart naar de longen transporteert, en is mogelijk fataal. Artsen zeggen dat hij geluk had dat hij dit tijdens het rijden overleefde.

“Ik ben erg dankbaar dat ik [de automatische piloot] had voor deze ervaring”, vertelde Joshua aan een lokaal nieuwsstation. “Als zoiets gebeurt waarbij ik bewusteloos of arbeidsongeschikt raak terwijl ik aan het rijden ben, dan ga ik niet de snelweg oversteken en tegen iemand botsen of tegen een van de grote rotswanden botsen.”