Nieuw: Vacuümglas voor extreme isolatie vanaf 6 mm dikte

Nieuw: Vacuümglas voor extreme isolatie vanaf 6 mm dikte

Vacuümglas is de de nieuwste technologie op het gebied van glasisolatie, waarmee een isolatiewaarde van maar 0.4 wordt gehaald. AA Glas vacuümglas combineert excellente energieprestaties met fraaie esthetiek. Door de zeer geringe dikte kan het probleemloos in bestaande kozijnen gemonteerd worden.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is een dubbele beglazing van twee glasbladen van elk minimaal 3 mm – waarvan één is bekleed met een super isolerende coating – die van elkaar zijn gescheiden door een vacuüm van 0,1 mm. Door deze vacuümruimte vindt er zeer weinig warmtegeleiding plaats tussen de glasplaten. De beglazing is zo maar liefst vier keer dunner dan een triple glas, en weegt een derde minder bij dezelfde afmeting.

Voordelen vacuümglas

Vacuümglas combineert excellente energieprestaties met fraaie esthetiek. Door de zeer geringe dikte (vanaf ongeveer 6mm) kan het probleemloos in bestaande kozijnen gemonteerd worden. Bovendien heeft het zeer dunne randafdichtingen, waardoor een maximaal zichtvlak ontstaat. Omdat vacuümglas zo dun is, heeft het ook een betere lichtdoorlaat. De voordelen op een rij:

 • Extreem goede isolatiewaardes: U-waarde vanaf 0.4
 • Goede geluidsreductie: RW=36dB
 • Door geringe dikte en gewicht ideaal voor plaatsing in bestaande kozijnen (4x dunner dan triple glas, 3x lichter)
 • Leverbaar in verschillende uitstralingen, passend bij het bouwjaar van uw gebouw
 • Milieuvriendelijk: loodvrij en 100% recyclebaar
 • De isolatiewaarde neemt naverloop van niet tijd af, in tegenstelling tot traditioneel isolatieglas
 • Veilig: het is sterker dan traditioneel isolatieglas en heeft een hogere weerstand tegen bijvoorbeeld inbraken en brand

Waarom vacuümglas van AA Glas

AA Glas levert vacuümglas met de meest geavanceerde technologie die vandaag de dag beschikbaar is. Hierdoor ontstaat een optimaal comfort die de prestaties van traditioneel isolatieglas te overtreffen. Daarnaast werken wij met eigen ervaren monteurs, waardoor u verzekert bent van een goede montage waardoor de beloofte isolatiewaardes ook daadwerkelijk gehaald worden.

Het beste vacuümglas voor uw situatie

Beide leveren een fantastische kwaliteit vacuümglas. AA Glas kan u uitstekend adviseren welk merk en uitvoering vacuümglas geschikt is voor uw situatie. Hierbij kijken we uiteraard ook of vacuümglas wel echt de juiste keuze is voor uw situatie. Het kost namelijk wat meer dan traditioneel isolatieglas, de kosten moeten uiteraard opwegen tegen de baten. U kunt ervan uitgaan dat AA Glas een eerlijk en objectief advies zal uitbrengen. We willen u graag vaker terug zien als klant.

Een voorbeeld van de installatie van vacuümglas in een monumentaal gebouw

Ideaal voor monumentale gebouwen

De lage U-waarde (isolatiewaarde), geringe dikte en het lage gewicht maken vacuümglas bij uitstek geschikt voor het plaatsen in bestaande (monumentale) kozijnen. Daarnaast kunnen wij het glas leveren met de authentieke uitstraling die past bij uw gebouw.

 • Voor 1920: Monumentaal. Er werden vroeger andere technieken gebruikt waardoor het glas trekstrepen bevatte. Hierdoor ontstond er een reflectie/vertekening.
 • 1920 – 1960: Klassiek. In deze periode was de productiemethode verbeterd, waardoor er minder reflectie/vertekening zichtbaar is.
 • Na 1960: Modern. Dit glas is vlak en heeft een harde reflectie. Dit staat mooi bij de modernere strakke architectuur.

Ook geschikt voor nieuwbouw

Dankzij de geringe dikte gecombineerd met extreme isolatiewaardes, is vacuümglas ook uitstekend geschikt voor nieuwbouwprojecten. Vacuümglas maakt het mogelijk om ramen te creëren met een zeer geringe dikte, wat zorgt voor een spectaculaire uitstraling.

Duurzaam vacuümglas

Vacuümglas zorgt niet alleen voor een besparing op de stookkosten. Het is ook nog eens loodvrij en 100% recyclebaar. Een ideaal product voor de circulaire economie op het gebied van bouw en renovatie. Daarnaast heeft vacuümglas een zeer lange levensduur, waarbij bij een juiste montage de isolatiewaardes niet zullen afnemen.

Hoeveel kost vacuümglas?

Vacuümglas is een premium product, daarom is de prijs hoger dan traditioneel isolatieglas. Gemiddeld is de prijs vanaf €245,00 exclusief BTW per vierkante meter. De hogere prijs van vacuümglas wordt echter gecompenseerd door de lange levensduur en 15 jaar garantie. Daarnaast neemt de isolatiewaarde na verloop van tijd niet af, in tegenstelling tot traditioneel isolatieglas.

AA Glas is expert in het monteren van vacuümglas

Het monteren van ultra dun vacuümglas in bestaande (monumentale) kozijnen is een specialistische klus. Dit doen we in drie stappen:

 1. Het bestaande glas met stopverf wordt met beleid verwijderd uit de bestaande sponningen. Om de levensduur van de bestaande kozijnen optimaal te verlengen, worden de sponning geverfd met speciale duurzame grondverf.
 2. Het vacuümglas wordt hermetisch in de sponning verlijmd. Hierdoor wordt het raam volledig rondom afgedicht. Wij gebruiken hiervoor speciaal geteste lijm- en kit soorten om er voor te zorgen dat de kitten niet de zwarte kit randen van het vacuümglas aantasten.
 3. De buitenkant wordt netjes afgewerkt met een stopverfvervanger. De uitstraling is hetzelfde als traditionele stopverf, maar deze moderne variant kan veel beter tegen warmte en kou. De stopverf zal dus niet scheuren, wat zorgt voor een langere levensduur van uw ramen en kozijnen.

De monteurs van AA Glas hebben veel ervaring en ze beschikken over het VCA certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). AA Glas heeft bovendien het GBO (Glas Branche Organisatie) vakcertificaat en het ISO 9001 keurmerk. Dit betekent voor u simpelweg dat we de de beste kwaliteit leveren en onze afspraken nakomen.