Van siroop, jam en marmelade tot stroop en meer.

Van siroop, jam en marmelade tot stroop en meer.

Van fruit kun je heel veel dingen maken. Een basis ingredient en heel veel producten, van siroop tot jam, taartvulling en toppings en koekjes en heel veel meer.

Als je jam wilt maken en je wilt zeker weten dat het goed geleert en als je alleen maar natuurlijke producten wilt gebruiken dan kan je ’n kweepeer extra toevoegen.

Kweeperen hebben heel veel pectine, daar kan je dus wat van toevoegen wanneer je er jam van zou willen hebben. En anders krijg je siroop, wat natuurlijk ook lekker is. πŸ™‚ En als je jam wilt maken dan pers je het sap uit het fruit en als je marmelade wilt dan kan je het fruit in stukken raspen en als je glyko wilt dan kun je het fruit heel laten. πŸ™‚ 

En als je stroop wilt dan is het enige dat je dan hoeft te doen het verder inkoken van de siroop. πŸ™‚ 

En als je zoete vruchten hebt, zoals bijvoorbeeld abrikozen, perziken, zoete appels en zoete peren, dan heb je ook zeker weten geen extra suiker nodig, eventueel alleen wat extra gelatie met behulp van bijvoorbeeld kweeperen of wilde appels. En het inkoken zelf concentreert de natuurlijke suikers ook al van zichzelf.

En mocht je nog verder willen gaan dan kan je alles ook nog verder fermenteren samen met wat water en wat (al dan niet wilde) gist en er fruitwijnen van maken.

En mocht je nog verder willen gaan dan kan je ook nog weer spirits maken van die fruitwijnen of azijn. πŸ™‚