100% van de aanbevolen dagenlijkse hoeveelheid vitamine C uit 1 vruchtje?

100% van de aanbevolen dagenlijkse hoeveelheid vitamine C uit 1 vruchtje?

De acerola kers is een vrucht met het meeste gehalte aan vitamine C van alle vruchten (samen met Camu, die ook uiterst veel vitamine C bevat) 1/3 theelepetje acerola kers poeder bevat 100% van de dagelijks aanbevolen vitamine C, wat ongeveer neerkomt op 1 verse acerola kers vrucht.

De vrucht is eigenlijk geen echte kers, maar het lijkt er wel ’n beetje op, het word ook wel Surinaamse kers genoemd, het is iets groter als ’n kers en heeft ’n iets geribbeld, golvend oppervlak en ’n hele mooie intens rode kleur.

Dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C eigenlijk iets aan de lage kant is dat is eigenlijk ’n tweede punt. Onderzoeker en Nobel prijs winnaar Linus Pauling heeft er gelukkig wel boeken over gepubliceerd die aangeven waarom het soms of regelmatig aan de lage kant is.
Het is namelijk zo dat aan hoe meer stressoren je lichaam bloot staat, hoe meer vitamine C je lichaam nodig heeft, bij lichte ziektes is dat al meer dan de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en bij ergere ziektes nog veel hoger, bijvoorbeeld zelfs 1 tot 10 gram vitamine C per dag.

Links:

Acerola plant

Acerola zaadjes

Gedroogde gemalen acerola vruchten

Diverse acerola