Vuurazijn – Azijn met allerlei kruiden met ’n antibiotische werking

Vuurazijn – Azijn met allerlei kruiden met ’n antibiotische werking

Fire cider kruidenazijn natuurlijke antibiotica

Geinspireerd op het originele firecider, maar dan met lokalere ingredienten.

Ingredienten:

1 liter (rauwe) appel of wijn azijn.

1 eetlepel thijm en/of boerenwormkruid.

5 tenen knoflook.

’n stuk van ongeveer 10cm mierikswortel.

1 eetlepel mosterdkorrels.

1 eetlepel peperkorrels.

En voor de extra smaak 1 blad laurier.

Voeg de ingredienten toe aan de fles azijn en laat het tenminste 2 weken trekken voor gebruik.

Suggesties voor gebruik:

Over salades in plaats van gewone azijn.

Om zelf groenten in het zuur mee te maken in plaats van gewone azijn.

Als kleine shotjes om te drinken. Eventueel verdund met ongeveer de helft tot driekwart water.

Mogelijk behulpzame links naar de ingredienten:

Kruipthijmplantje

Mierikswortelplantje

Laurierplantjes

Mosterdzaad

Peperkorrels