Zelfgemaakte babydoekjes zo doe je dat.

Zelfgemaakte babydoekjes zo doe je dat.

Met dit recept voor zelfgemaakte babydoekjes kun je thuis je eigen babydoekjes maken voor minder dan een euro per doos! Met dit recept maak je de beste babydoekjes, en je kunt erop vertrouwen dat ze veilig zijn en de beste, meest natuurlijke ingrediënten voor je baby bevatten.

Ingrediënten voor doe-het-zelf-babydoekjes
Deze zelfgemaakte natuurlijke babydoekjes ruiken zo lekker, ze zijn zacht en bevatten geen agressieve chemicaliën zoals veel wegwerpdoekjes die je in de winkel vindt. Ze zijn hygiënischer dan stoffen doekjes en zijn perfect voor baby’s met een gevoelige huid om luieruitslag te voorkomen. Dit is alles wat je nodig hebt:

Papieren keukenrol, stofachtig (ik gebruikte het merk Bounty, maar je kunt ze ook een ander merk gebruikent.)
Twee kopjes water (u kunt gedestilleerd water of kraanwater gebruiken)
Twee eetlepels vloeibare babybadzeep (elke babyshampoo of babywasmiddel werkt)
Eén eetlepel babyolie (probeer het gebruik van kokosolie, olijfolie, amandelolie, lavendelolie te vermijden. Het moet een olie op minerale basis zijn en babyolie is het veiligst voor je kleintje)
Voor een lekkere geur kun je een paar druppels tea tree olie, essentiële lavendelolie, kamille of aloë vera toevoegen aan je doe-het-zelf-babydoekjesoplossing.

Zelfgemaakte babydoekjes bewaren
Je zult een vierkante of ronde bewaar bus moeten vinden. Degene die ik heb gebruikt, staat hierboven afgebeeld met het deksel. Ik sneed eenvoudig een rol keukenpapier doormidden met een scherp mes om de juiste maat te krijgen voor mijn plastic bus en bewaarde de andere helft voor de volgende keer dat ik doekjes maakte. Toen ik eenmaal de bewaar bus had gevonden die ik leuk vond, duurde het hele project van begin tot eind minder dan 10 minuten. En ze zien er zo mooi uit in een schattig bakje op de commode.

Als je er een paar nodig hebt voor de luiertas, kun je een paar wegwerpdoekjes pakken en deze in een kleinere container met deksel plaatsen, zodat je ze veilig kunt bewaren. Ik vul graag een gekochte plastic babydoekjescontainer voor in de luiertas in reisformaat met mijn eigen zelfgemaakte doekjes.

https://www.favfamilyrecipes.com/homemade-baby-wipes-recipe/